Rekreativni fudbal

Fudbal kao fenomen, danas je veoma rasprostranjen, oplemenjuje ljude, ukida barijere i predrasude, spaja narode, kada su u pitanju različita društvena uređenja, običaji, ideologije, vera ili boja kože. Fudbal je jednostavno danas na gotovo svim kontinentima postao i deo kulture življenja ogromnog broja ljudi. Fudbal i kod nas kao i u svetu, ima svoje značajno mesto. Premaa nebrojenim pokazateljima, može se utvrditi, da je fudbal, na rang listi popularnosti, sport broj jedan i u Srbiji. Fudbal kao fizička aktivnost je veoma koristan i blagotvoran za ceo organizam. Fudbalom možemo uticati na očuvanje kondicije i postići skladan psiho-fizički razvoj organizma. Rekreativni fudbal može da se upražnjava kao fizička aktivnost bez obzira na starosnu dob, pol, uzrast. Može da bude veoma dobra fizička aktivnost za osobe koje boluju od nekih bolesti kao što su hipertenzija, bolesti kardio-vaskularnog sistema, i u ovim slučajevima rekreativni fudbal čak može da se primeni i kao lek. Nedostatak vremena i motiva predstavljaju glavne faktore zbog kojih ljudi odustaju od fizičkih aktivnosti i sporta u savremenim uslovima života. Pored toga tu je i ekonomski aspekt, jer fitnes centri sve više postaju privilegija bogatih.

ŠKOLA FUDBALA I REKREATIVNI FUDBAL

Kada su u pitanju deca, za njih fudbal predstavlja jednu od najprimamljivijih (prvenstveno za dečake) i najinteresantnijih sportkih igara, a samim tim i najpoželjniju fizičku aktivnost. Na časovima fizičkog vaspitanja u školi, dečaci će nesumnjivo uvek izabrati da igraju fudbal pored raznih sportskih aktivnosti koje su im na raspolaganju. Redovno bavljenje rekreativnim fudbalom bi trebalo da podrazumeva igranje fudbala bar dva puta nedeljno. U suštini škola fudbala za decu najčešće i ima u svom programu dva ili tri treninga nedeljno. Škola fudbala Atletik je zagovornik ideje da bi za decu, naročito u najmlađim uzrastima (prvih nekoliko godina treninga), trening u školi fudbala i uopšte bavljenje fudbalom trebalo da bude isključivo na rekreativnom nivou, u smislu razvoja motoričkih sposobnosti, razvoja pojedinca u celosti i zdravog odrastanja. Naravno, uz poštovanje i sprovođenje plana i programa škole fudbala koji su usmereni na obuku i razvoj osnovnih elemenata fudbalske igre (tehnika, taktika, pravila igre, itd..).

skola-fudbala-i-rekreativni-fudbal

Škola fudbala Atletik Beograd poziva sve zainteresovane da nas pozovu i dođu na besplatan probni trening, da zajedno zakoračimo u sportsku budućnost!

Pratite nas
TERMINI
  • PON :
    18:30 - 20:30 pm
  • SRE :
    18:30 - 20:30 pm
  • PET :
    18:30 - 20:30 pm
REGISTRUJTE SE